Interieurontwerp – Zolder woning Kerkrade

De opdrachtgever heeft mij gevraagd om een functioneel ontwerp te maken voor hun kale zolderruimte. Naast het bergen van de wasmachine en droger, wilden zij graag een werkplek en voldoende opbergruimte. Tevens moest de ruimte vrij indeelbaar blijven.


Maatwerk kastenwand

Om de ruimtelijkheid van de zolder te behouden heb ik ervoor gekozen om een multifunctionele maatwerk kastenwand te realiseren tegen de achterwand. Zo behoud je de meeste gebruiksruimte op zolder, ontstaat er voldoende kastruimte en wordt de techniek weggewerkt. Door de kastenwand te laten stroken met de dakkapel ontstaat er een strakke horizontale belijning.

Multifunctioneel en vrij indeelbaar

De kastenwand is multifunctioneel, zo kan een bureaublad uitgeklapt worden die dienst kan doen als werkplek en als aflegruimte tijdens het strijken. Als de tafel niet gebruikt wordt kan deze weer ingeklapt worden en is de zolderruimte helemaal vrij indeelbaar. De wasmachine en de droger staan achter een een schuifwand en de strijkplank, stofzuiger en andere benodigdheden kunnen opgeborgen worden. Ook enkele stroompunten zitten in de kast en in de terugliggende plint verwerkt.