Interieurontwerp – Woonhuis Sittard

De prachtig gelegen woning op de Kollenberg in Sittard is in houtskeletbouw opgetrokken en oogt eenvoudig maar warm. De opdrachtgever wil de woning herindelen, zodat er extra functies gerealiseerd kunnen worden, maar de eigen sfeer moet blijven. Tevens moet de woning geschikt worden gemaakt voor een rolstoel, dus er moet voldoende bewegingsvrijheid zijn. Naast het ontwerp begeleid ik de opdrachtgever ook in het verder verbouwtraject. 


Hout als basis

 

De achtervleugel heb ik op een dusdanige manier her ingericht, dat de architectuur van het pand helemaal tot zijn recht komt. De volledige plafondhoogte wordt zichtbaar en er ontstaat volledig tuincontact. De ruimte wordt visueel gescheiden van de gang door een enorme semi open vakkenkast, voor planten en boeken. Hierdoor ontstaat ook een heldere routing, waardoor de ruimte optimaal bereikt kan worden. De belangrijkste functie in deze kamer is lezen. Tevens moet er gelogeerd en gewerkt kunnen worden en er moeten voldoende familie en vrienden kunnen zitten. Een multifunctionele tuinkamer.

De bestaande tv ruimte wordt in dezelfde stijl verbouwd, met voldoende zitplekken en ruimte voor een platenspeler en tv.