Interieurontwerp – Woning Landgraaf

De bewoners van deze karakteristieke bungalow willen hun woning verbouwen en hebben mij ingeschakeld om een interieurontwerp te maken voor de keuken, woonkamer en de entree.


Gedeeltelijk open keuken

Op dit moment heeft de woning een dichte keuken met zijn oorspronkelijke doorgeefkasten naar de woonkamer. De bewoners willen echter meer contact met de gasten, meer licht en meer warmte in de keuken. Door een doorbraak te maken met een halfhoog kastenelement in een houtfineer, creƫer je openheid en contact, maar blijft de keuken wel een aparte ruimte. Het kastelement heeft de hoogte van een bar, waardoor je er met gasten aan kunt zitten en tevens het zicht op het aanrecht vanuit de woonkamer belemmerd wordt.

Voorzetwand in de hal

In de hal komt een voorzetwand ter plaatse van de meterkast en de doorgang naar de toilet, uitgevoerd in HPL. Hierdoor ontstaat er rust en wordt de wand een eye-catcher. In de hal en keuken komt een nieuwe keramische tegelvloer met vloerverwarming, waardoor je minder radiatoren krijgt en meer comfort. De komende weken zullen alle definitieve materialen uitgezocht worden en de verbouwing in gang worden gezet.