Uitbreiding – woonhuis Brunssum

Een grote lichte woonkamer, een werkplek, een haard en een ruimte voor de kinderen moeten in de ‘nieuwe’ woonkamer een plek krijgen…Dit waren al enkele wensen voor de uitbouw van deze woning in Brunssum. Een mooie uitdaging om hiermee aan de slag te gaan.


Driezijdige haard

 

Een grote multifunctionele scheidingswand is de basis van het ontwerp met als middelpunt de driezijdige haard. Aan één zijde van deze scheidingswand komt de televisie en aan de andere kant wordt een werkplek gecreerd. Door het vrijstaande element wordt de ruimte verdeeld in verschillende zones, waarbij de functies visueel gescheiden worden, maar het wel aanvoelt als één ruimte. Zo ontstaat er een sfeervolle zitkamer met maximaal tuincontact en de functionele keuken  met kookeiland aan de voorzijde van de woning.