Kunstproject – Installatie CityLiv

CityLiv, het jaarlijks kunst en cultuurevent in de voormalige Heerlense stadsgalerij is een ontdekkingsreis voor publiek en ontwerpers, en vormt een bruisende broedplaats voor nieuwe zienswijzen, talentontwikkeling en bewustwording. CityLiv daagde designers en kunstenaars via de jaarlijkse open oproep uit te ontwerpen en experimenteren met hergebruikt (sloop)materiaal als basis. Het thema van CityLiv 2017 is grenzen en is onderdeel van het jaarlijkse event Cultura Nova. Mijn inzending, het kunstproject ‘Grenzeloos Web’, is verkozen als één van de ontwerpen van Cityliv.


Grenzeloos web

Een organisch draadfiguur wordt zowel letterlijk als figuurlijk met de ruimte verweven. Het draadfiguur van installatiedraad wordt door fluoriserend metseltouw verweven in de ruimte. Hierdoor ontstaat een samenspel van lijnen en vlakken, waarbij grenzen worden opgezocht én overschreden; een grenzeloos web.

Je zoekt ze op, verlegt ze en laat ze vervagen.
Ze zullen er altijd zijn, het is aan ons hoe we ze ervaren.
Is de grens een beperking, een verbinding of juist een uitdaging?

De begrenzing van de ruimtelijke structuur wordt aangetast, maar juist door de wisselwerking met de ruimte, het materiaal en kleur ontstaat er interactie en is er ruimte voor nieuwe verbindingen. Zie http://www.cityliv.nl/ voor meer informatie.