Interieurontwerp – Woonhuis Landgraaf

De bewoners van deze vrijstaande woning hebben mij onlangs ingeschakeld voor een interieurontwerp voor hun woonhuis. Ze zijn op zoek naar een hedendaags ontwerp en een goed lichtplan om de donkere eetkamer lichter en ruimer te maken.


Maatmeubelwerk en verlichting

In de woonkamer komt één groot wandmeubel die de woonkamer verbindt met het eetgedeelte. Aan de andere zijde van deze L-vormige woonkamer komt een zwevende kast met voldoende opbergruimte voor het serviesgoed. In dit eetgedeelte, is het in de huidige situatie erg donker, omdat er vrijwel geen daglicht binnenvalt. Voor mij de uitdaging om een goed lichtplan neer te zetten. Plafondspots, tafellamp en kastverlichting worden straks in het plan geïntegreerd om voldoende licht te creëren.

Trappenhuis

Het hoge en donkere trappenhuis wordt getransformeerd tot een moderne ruimte. Koven met licht, een grote hanglamp en een trapombouw zijn hier een onderdeel van.

Traject

Komend voorjaar moet het interieurontwerp gereed zijn. Tot die tijd wordt er qua ontwerp de puntjes op de i gezet en voor de verbouwing wordt alles in gang gezet.