Interieurontwerp – Woonhuis Kerkrade

De bewoners hebben mij ingeschakeld, omdat ze hun huidige, ietwat gedateerde woonkamer wilden moderniseren. Doordat er een interieurontwerp gewenst is zonder ingrijpende verbouwingen, heb ik de mogelijkheden onderzocht om met weinig middelen tot het beste eindresultaat te komen.


Hout als basis

De bestaande eikenhouten meubelen wil de opdrachtgever zo veel mogelijk handhaven in het nieuwe interieur. Het is voor mij een uitdaging geweest om deze meubelen een onderdeel te laten vormen van het nieuwe ontwerp om zo een goede balans te creëren. In het ontwerp wordt één deel van een langswand voorzien van een voorzetwand met daarin een boekenkast verwerkt. Door de vensterbank te verbreden en deze door te zetten in een tv-meubel, uitgevoerd in hetzelfde materiaal als de voorzetwand, ontstaat er rust en eenheid.

De bestaande parketvloer is verkeerd gelegd en om deze vloer niet in zijn geheel eruit te hoeven slopen, heb ik een dunne vloerafwerkingen geadviseerd die over de bestaande vloer heen gelegd kan worden. De opdrachtgever heeft uiteindelijk de specifieke interieuronderdelen met bijbehorende kleurcombinaties uitgezocht. Overall heeft deze woonkamer een frisse, doch warme, rustige en eigentijdse metamorfose ondergaan.