Interieurontwerp – Ontmoetingsruimte seniorencomplex Urmond

In opdracht van Woningstichting Urmond heb ik een ontwerp gemaakt voor de ontmoetingsruimte van seniorencomplex Bramerterhof te Urmond. Het was een uitdaging om met een beperkt budget en een groot programma van eisen een goed ontwerp neer te leggen. Naast een warm en uitnodigend interieur, moest het afgestemd worden op het multifunctionele gebruik van de ruimte, zoals ontmoeten, gymnastieken, biljarten, computeren etc.


Multifunctioneel maatmeubel

Een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp is het ruimtescheidende en multifunctionele maatmeubel. De enorme ruimte wordt op deze manier visueel opgedeeld in twee zones. In dezelfde stijl heb ik een bestaand metselwerken wandje bekleed, zodat er een juiste balans ontstaat tussen bestaand en nieuw. Ook blijft het karakter van het pand hierdoor zichtbaar.

Rust en geborgenheid

In de marmoleum vloer heb ik enkele schuine lijnen verwerkt, waardoor de hoekige ruimte wordt onderbroken en veel rustiger oogt. De laaghangende stoffen lampenkappen in combinatie met de ronde en ovale tafels, creƫren een huiselijke geborgenheid.