Huis voor Schematherapie – Maastricht

Ook voor zakelijke inrichting bent u hier aan het juiste adres. Begin 2021 heb ik een interieurontwerp gemaakt voor de tweede verdieping van het Huis voor Schematherapie in Maastricht. Een praktijkruimte met een aantal randvoorwaarden, maar juist daarom een mooie uitdaging. 


Een vleugje vintage  

De begane grond was al volledig ingericht en in gebruik, maar de eerste verdieping kersvers verbouwd en kaal opgeleverd. Aan mij de taak om in korte tijd een nieuw, passend, ontwerp te maken voor deze verdieping, zonder bouwkundige aanpassingen of schilderwerk. Een mooie uitdaging om in een bestaande ruimte die al ‘af’ is, een passend interieur te maken met een eigen touch. 

Gordijnen als leidraad 

Een belangrijke randvoorwaarde was een prikkelarm ontwerp én passend bij de begane grond, maar met een eigen sfeer. Als je binnen komt, leiden de wave-gordijnen aan de wand je naar de wachtruimte, waar deze in een organische vorm rond de ovale tafel gepositioneerd zijn. Deze gordijnen in de gemeenschappelijke ruimtes zijn de leidraad in het ontwerp. Ze geven warmte en geborgenheid en bovenal, ze zorgen voor een optimale akoestiek. Oude perzen en mooie uitgezochte accesoires geven het geheel een vleugje vintage.

In iedere ruimte is een stoffen wandkleed ontworpen, gebaseerd op de vormentaal van het logo en passend bij de kleuren en het meubilair.

Overall een bijzondere praktijkruimte die rust, sfeer en warmte uitstraalt.