Interieurontwerp – Zolder woonhuis Landgraaf

Deze ruime, maar nog kale zolderruimte wordt getransformeerd tot een multifunctionele verblijfsruimte. Poolen, televisie kijken, een leeshoek en een gedeelte om te wassen & drogen en een pantry, al die functies moeten een plek krijgen. Aan mij de taak om de ruimte functioneel in te delen en sfeervol vorm te geven.


Kastenwand als statement

De ruimte heeft een grote hoogte, waardoor ik heb gekozen voor één grote en hoge boekenwand als statement. De wand herbergt meerdere functies, waaronder een knusse leeshoek, een pantry met wasgedeelte en op de vliering voldoende opbergmogelijkheden. De pooltafel is ook een groot centraal object in de ruimte. Een nieuw spant erboven, met zwarte hanglampen zorgen voor de juiste verlichting én sfeer.

Materialisatie en verlichting

Voor het comfort wordt een zacht tapijt gelegd en om extra sfeer toe te voegen wordt een groot deel van de kasten in een warm houtmotief uitgevoerd. Een spannend contrast ontstaat door de kastenwand donkerder antraciet en het plafond inclusief het nieuwe spant in wit uit te voeren. Door diverse spots wordt de kap en de plafondhoogte extra geaccentueerd en door middel van wandspots, uplighters en hanglampjes wordt zowel sfeer als functionele verlichting toegevoegd.