Interieurontwerp – Woonhuis Bocholtz

In deze opgave was het de uitdaging om de keuken, woonkamer en uitbouw (in gebruik als tweede woonkamer) op een heldere manier met elkaar te verbinden.


Open keuken

De wand tussen de woonkamer en de keuken wordt gedeeltelijk opengemaakt en krijgt een nieuwe barfunctie. De bestaande keuken wordt hergepositioneerd in de nieuwe situatie. Aan de zijde van de woonkamer komt één groot element om rust te creëren. Hier komt een bargedeelte, maatwerk kast/open rek en een plek voor de televisie. De woonkamer en keuken worden door middel van een vouwdeur gescheiden met de uitbouw. In een dichte situatie vang je door deze grote glasoppervlakte de maximale hoeveelheid licht en in een open situatie nemen de vouwdeuren vrijwel geen ruimte in en lopen de drie ruimtes ruimtelijk in elkaar over.

Voor de gehele onderverdieping heb ik een nieuw licht- en kleurenplan ontworpen om de ruimte en het meubel  optimaal te doen laten uitkomen.